Hun Eng
language selection:
A Capitol Consulting Group ügyfelei között számos iparág vállalatai megtalálhatók mind a magyar, mind pedig a külföldi piacokról. Mi a CCG-nél büszkék vagyunk arra, hogy ügyfeleink többsége visszatérő, akik nem csupán egy projekt alkalmával kérik a segítségünket, ami meggyőződésünk szerint projektjeink kiemelkedő megtérüléséről tesz tanúbizonyságot.
EGÉSZSÉGÜGY
Szolgáltatásaink
Hatékonyságnövelés, költségcsökkentés, üzleti tervezés, stratégiai szervezetfejlesztés, ágazati elemzések és megvalósíthatósági tanulmányok készítése
Jellemző projektjeink
Az egészségügy területén mind egészségügyi intézmények, kórházak, illetve gyógyszergyártók és -forgalmazók esetében rendelkezünk projekttapasztalattal. Egy állami kórháznál zajló projekt keretében pénzügyi kontrolling és vezetői információs rendszer felépítésének elvi kidolgozásában vettünk részt. Gyógyszeripari cégnél végzett piacelemzést célzó projektünk egy új tevékenységre vonatkozó döntés előkészítését, valamint az üzleti terv elkészítését alapozta meg. Jelentős egészségügyi projektként említhető négy magyarországi súlyponti kórház stratégiai fejlesztésének nagyprojektesítése, mely magában foglalta a szükséges megvalósíthatósági tanulmányok és költség-haszon elemzések elkészítését. Mindezen projektjeink mellett időszakosan teljes körű ágazati elemzéseket is végzünk ügyfeleink számára.
KÖZLEKEDÉS
Szolgáltatásaink
Hatékonyságnövelés, költségcsökkentés, stratégiai szervezetfejlesztés, menedzsment audit, vezetői hatékonyságvizsgálat, ágazati elemzések készítése
Jellemző projektjeink
Projektjeink jellemzőek mind a légi- mind pedig a közúti közlekedés területén. Nemzetközi repülőtér-üzemeltető vállalatnál hatékonyságnövelés és költségcsökkentési projektet vezettünk, mely több szervezeti egység restrukturálását jelentette. Egy közúti közlekedési cég stratégiai szervezetfejlesztését célzó projekt keretében a társaság tevékenységének racionalizálása történt, mely során menedzsment audit keretében a vállalat felsővezetőinek, illetve kijelölt középvezetőinek felmérését végeztük el. Személyszállítást végző társaságnál folyó stratégiai szervezetfejlesztési projektünk a társaság tevékenységének racionalizálását támogatta.
JÁRMŰIPAR
Szolgáltatásaink
Hatékonyságnövelés, költségcsökkentés, stratégiaalkotás, stratégiai szervezetfejlesztés, üzleti tervezés
Jellemző projektjeink
Magyar járműipari vállalat stratégiájának kialakítását támogattuk, melyet később a stratégia kibővítése majd évek múltán a stratégia felülvizsgálata követett. A vállalat stratégiájának elfogadását követően, felügyeletünk alatt került sor a célzott hatékonyságjavító és költségcsökkentő javaslatok implementációjára.
ÉPÍTŐIPAR
Szolgáltatásaink
Stratégiaalkotás, stratégiai szervezetfejlesztés, menedzsment audit, vezetői hatékonyságvizsgálat
Jellemző projektjeink
Magyar tulajdonú, családi építőipari vállalkozásnál stratégiaalkotási projektünk keretében a stratégia elemeinek meghatározását segítettük elő, melyet az elfogadott stratégia implementációjának támogatása, illetve stratégiai szervezetfejlesztés követett. A projekt elősegítette a vállalat szervezeti struktúrájának és menedzsmentcsapatának fejlesztését is.
ÉLELMISZERIPAR
Szolgáltatásaink
Költségcsökkentés, hatékonyságnövelés, auditálás, stratégiaalkotás, stratégiai szervezetfejlesztés
Jellemző projektjeink
Számos magyar tulajdonú élelmiszeripari vállalatnál végeztünk költségcsökkentési és hatékonyságnövelési javaslatokat megfogalmazó audit tevékenységet, melynek egyes esetekben a stratégiaalkotás valamint a stratégiai szervezetfejlesztési javaslatok is részét képezik.
FELDOLGOZÓIPAR
Szolgáltatásaink
Stratégiaalkotás, stratégiai szervezetfejlesztés, üzleti tervezés költségcsökkentés, hatékonyságnövelés
Jellemző projektjeink
Feldolgozóipari vállalati projektünk során a fókuszt a stratégiaalkotás valamint az ehhez szorosan kapcsolódó üzleti tervezés jelentette. Tapasztalataink alapján a feldolgozóiparban is jellemzőek a költségcsökkentést és hatékonyságnövelést célzó projekttevékenységek.
KORMÁNYZAT ÉS KÖZSZFÉRA
Szolgáltatásaink
Stratégiaalkotás, stratégiai szervezetfejlesztés
Jellemző projektjeink
Ügyfeleink között kormányzati szervek és oktatási intézmények egyaránt szerepelnek. Budapesti oktatási intézménynél zajlott projektünk keretében átfogó kutatás-fejlesztési és innovációs stratégia kialakítását vezettük, valamint szervezetfejlesztési javaslatok megfogalmazása és azok implementációjára is sor került. Egy másik budapesti intézmény esetében munkákkal a képzési stratégia kialakítását támogattuk.
REFERENCIÁK
Capitol Consulting Group Kft.• Addr: 1025 Budapest, Szemlőhegy utca 16. • E-mail: info@ccg.co.hu